12.5.08

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ TV (12/5/08)

Πράσινες τηγανίτες ντομάτες
(Fried Green Tomatoes )
18:00, σινέ+
Η Έβελυν Κάουτς έχει προβλήματα με το γάμο της, κανείς όμως δε φαίνεται να την παίρνει στα σοβαρά. Όταν θα επισκεφτεί κάποιους συγγενείς σ’ένα γηροκομείο, γνωρίζει τη Νίνυ με την οποία θα αναπτύξει μια ισχυρή φιλική σχέση. Η Νίνυ θα της διηγηθεί την ιστορία της προγόνου της Ίτζυ, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του τριάντα. Η Έβελυν θα εντυπωσιαστεί από την ιστορία και θα ξεκινήσει να βλέπει τον κόσμο με διαφορετική ματιά. Μια υπέροχη φιλία θα αναπτυχθεί μέσα απ’την αφήγηση μιας ιστορίας.
Σοκολά
(Chocolat)
21:00, Ετ1
Σ' ένα παραδοσιακό χωριό στην Γαλλία η ζωή κυλά ήσυχα με τους ίδιους ρυθμούς εδώ και πολλά χρόνια. Ο άνεμος της αλλαγής κάποια στιγμή φέρνει σε αυτό το φαινομενικά ήσυχο μέρος την Βιάν και την κόρη της Ανούκ. Η Βιάν ανοίγει ένα μαγαζί με σοκολάτες, γεμάτο από υπέροχα γλυκά που ξυπνούν τις κρυφές ορέξεις όλων των κατοίκων της πόλης. Η Βιάν έχει ένα μαγικό χάρισμα. Καταλαβαίνει σαν από ένστικτο τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της και τους ικανοποιεί με το κατάλληλο γλύκισμα. Σύντομα γίνεται γνωστή στην μικρή κοινωνία και αποκτά έναν εχθρό, τον Κόμη του Ρενό, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι οι σοκολάτες θα υπονομεύσουν τους αυστηρούς κώδικες ηθικής. Η εχθρότητα θα μετατραπεί σε αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τίποτα στην ζωή τους και σε αυτούς που διατίθενται να γευτούν την προσωπική τους ελευθερία.
Ένας υπέροχος άνθρωπος
(A beautiful mind)
23:15, Star
Η πορεία του Τζον Νας, ιδιοφυίας στα μαθηματικά, από την αρχή της καριέρας του και τη διαδικασία ανακάλυψης του εαυτού του που τον οδήγησε στη σχιζοφρένεια, ως και το θρίαμβο της θεραπείας και τη βράβευσή του με το βραβείο Νόμπελ.
Lost iv - 8. συνάντησε τον Κέβιν Τζόνσον
(Meet Kevin Johnson)
23:55, Filmnet
Δεν υπάρχουν σχόλια: