12.8.08

The Ninth Gate

Η ένατη πύλη
Σήμερα, 00:00, NET.

.
Παραγωγή: 1999
Διάρκεια: 132 λεπτά
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Frank Langella, Lena Olin, Emmanuelle Seigner, Barbara Jefford
Σκηνοθεσία: Roman Polanski
Σενάριο: Roman Polanski, John Brownjohn, Enrique UrbizuΜουσική: Wojciech Kilar

.
Aτμοσφαιρικό θρίλερ από τον δημιουργό του θρυλικού "Το μωρό της Ρόζμαρυ", Roman Polanski. Ο Dean Corso (Johnny Depp) είναι ένας αποτιμητής βιβλίων, ένας άνθρωπος που κερδίζει το ψωμί του βρίσκοντας σπάνια βιβλία για βιβλιόφιλους. Μια μέρα, ένας πλούσιος Νεοϋορκέζος (Frank Langella), κάτοχος μιας μεγάλης συλλογής απόκρυφων συγγραμμάτων, του αναθέτει να του βρει για λογαριασμό του ένα βιβλίο που λέγεται ότι έχει γραφεί από τον ίδιο τον Σατανά. Ο θρύλος λέει ότι υπάρχουν τρία αντίτυπα του ίδιου βιβλίου, το ένα εκ' των οποίων βρίσκεται ήδη στη συλογή του Νεοϋορκέζου εκατομμυριούχου. Κάθε ένα από τα τρία βιβλία περιέχει τρεις γκραβούρες οι οποίες, όταν βρεθούν μαζί, δίνουν στον κάτοχό τους υπεράνθρωπες δυνάμεις. Ο Corso ξεκινά μια επαγωγική έρευνα, που μέσα από κυνηγητά και φονικές συνωμοσίες θα τον οδηγήσει από τη Νέα Υόρκη στην Ισπανία, στο Παρίσι...

3 σχόλια:

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Το ΄χω δει, αν και θαυμάστρια του Johnny Depp δε με ενθουσίασε πολύ σαν ταινία. Κάτι προβληματικό υπήρχε με το σενάριο και δεν έδενε πολύ καλά. Σου άρεσε?

sofia είπε...

Είναι αλήθεια πως η πρώτη εντύπωση δεν ήταν η καλύτερη. Όλως περιέργως όμως η ταινία μου άφησε περιθώρια επανάληψης. Έτσι όταν την ξαναείδα, εντώπισα ωραία στοιχεία, κυρίως όσον αφορά τη ζεστασιά που βγάζει η σκηνοθεσία.

BlaCk piTt είπε...

Το τέλος δεν το πολυ έπιασα... Μάλλον πρέπει να το ξαναδώ.