5.7.08

Θυμάστε τότε που υπήρχαν οι κασέτες;

Την ιδέα μου την έδωσε μια φίλη που ανέσυρε στη μνήμη μου το τραγούδι του Ke, Strange World. Τα παρακάτω τραγούδια πιάνουν την α' πλευρά μιας κασέτας που έγραψα στα χρόνια του γυμνασίου θαρρώ, από το ράδιο.


Είχα γυρίσει από το σχολείο, στη συνήθη κατεδαφιστέα κατάσταση και όπως συνήθως άνοιξα ράδιο για να χαλαρώσω. Αυτή τη φορά έπιασα ένα σταθμό, από εκείνους τους πειρατικούς, που έβαζε κομμάτια ένα κι ένα. Τι κι αν τότε δεν άκουγα ξένη μουσική, το σταθμό τον άφησα να παίζει, έβαλα μια κασέτα να γράφει, όπως συνήθιζα κάθε που άκουγα έναν ενδιαφέροντα ήχο και χύθηκα στο κρεβάτι. Μάλιστα χαλάρωσα τόσο που με πήρε ο ύπνος και ξύπνησα μόνο από το θορυβώδες τσακ της κασέτας που μετά από ώρα τέλειωσε. Τι είχα γράψει ένας θεός το ήξερε!

Κι όμως, όπως θα σας δείξω παρακάτω, τα κομμάτια άξιζαν και μιας και η συλλογή μου από κασέτες υπάρχει ακόμα, όποτε θέλω να ξεφύγω από τη Ν/Τ των mp3, θα είναι από τις πρώτες που θα ακούσω.

Απαντώντας λοιπόν, στη Lyric Person, αυτή είναι η κασέτα μου:


1. Mad about you: STING2. It's a heartache: BONNIE TYLER 3. Strange world: KE

4. Total eclipse of the heart: BONNIE TYLER

5. Spending my time: ROXETTE
6. Send me an angel: SCORPIONS
7. Dust in the wind: KANSAS

6 σχόλια:

Lyric Person είπε...

Κάποια έκανε αλλαγή στο blog της;; cooool!

Hey..ήταν καταπληκτική συλλογή χωρίς να έχει μέσα beatles;; Ιερόσυλη!! :p

Όντως καλή συλλογή, να μη σου πω ότι σίγουρα θα υπάρχουν σε κάποιο album της compact disk club. Aν θυμάσαι και σταθμό, θα ήμουν υπόχρεη. Ψάχνω κάποιον που να παίζει ακόμα τέτοια τραγούδια, όμως όλοι έχουν γίνει πολύ εμπορικοί.

Η β' πλευρά της κασέτας; ;)

sofia είπε...

Ή βαριέμαι εύκολα ή μ' αρέσουν οι αλλαγές...χε, χε!

Όντως ιεροσυλία, δε λες τίποτα! Όμως τότε ήμουνα μικρή και δικαιολογούμε έτσι; Να φανταστείς ότι στο γυμνάσιο οι μόνες μου γνώσεις για τους "γεγέδες" beatles, ήταν μέσα από το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στους "Μεν και Δεν" (εκείνο που ο Μάινας τραγουδούσε το 'Βράχο, βράχο τον καυμό μου', η γυναίκα του δικηγόρου έκανε τη Μούσχουρη και η Ευείδη το 'She loves you'! Άσε που τότε αναρωτιόμουν αν οι Beatles είναι 4 ή 5......!!!!!!!!!!! Ποιος να ήξερε τι συγκινήσεις θα ζούσα από αυτά τα παιδιά λίγα χρόνια μετά!

Καλά, η πίσω πλευρά είναι άσχετη, αλλά όχι και εντελώς ανάξια συζήτησης. Θυμάσαι το star και τις συλλογές της Legend Rocks, εκείνα τα χρόνια [Π. Θεοτοκάτος, De Facto και άλλοι χάμένοι];
Έχει μέσα και το Στραβά κι ανάποδα, που το θυμάμαι ακόμα πιο μικρή να το τραγουδά ο Χρανιώτης με τον Πυρπασόπουλο σε μια σειρά (βανίλια-σοκολάτα, βανίλια-κακάο, κάπως έτσι τέλως πάντων). Τι θυμήθηκα τώρα! Αυτά είναι τα τραγούδια του δίσκου(http://www.shops.gr/saxon/leaf.asp?Dept=1&Product_Id=LEG5009)

Τώρα για το σταθμό θα σε γελάσω, άσε που δεν υπάρχει πια. Εγώ βέβαια είμαι φανατική της δημοτικής ραδιοφωνίας Βόλου, είναι ένα παιδί που κάνει καταπληκτικά αφιερώματα στις εκπομπές του εδώ και αρκετά χρόνια (να φανταστείς από εκεί κόλλησα με το Manu Chao, από τον οποίο μέχρι τότε γνώριζα μόνο το Me gustas tu!).

Lyric Person είπε...

Πω πω, τι μου θυμίζεις τώρα!!

Καταρχάς μου θυμίζεις εποχές Μεν και Δε, και η αλήθεια είναι ότι διαπράττω εγκληματική σκέψη αυτή τη στιγμή, ξέρω, αλλά όταν σκέφτηκα αυτό που είπες, δεν μου ήρθε στο μυαλό το επεισόδιο με το τραγούδι των beatles, αλλά μ' εκείνο που ξεκινούσε κάθε φορά η σειρά.. Κάτι νιαουρίσματα, για να σε βοηθήσω.. Lol!!

Eγώ τότε καν δεν τους ήξερα!! (οκ, σταυρώστε με!) τους έμαθα όταν πήγα για πρώτη φορά στη φιλαρμονική, γύρω στα 10; Κάπου εκεί, και μας έδωσε ο μαέστρος να βγάλουμε το yesterday (το οποίο δυστυχώς κρατάει πολύ λίγο)!! Kαι για να ξέρω πως πήγαινε, είχα αγοράσει το cd τους, και ήταν όλα τα λεφτά μιλάμε!! Βέβαια κι εμείς το είχαμε βγάλει πολύ καλά ορχηστρικά!! Και από τότε τους έψαξα και κατέβασα τη δισκογραφία τους. Α! Και επίσης πάντα μου φαινόταν πολύ γνώριμοι εξαιτίας του John Lennon!

Δεύτερον μου θύμησες μεξικάνικες σειρές του star.. Χμμ.. Οι Πεταλούδες Ελεύθερες Πετούν! Lol! Εκεί είχε τραγούδι του Θεοτοκάτου, το Και Θα Χαθώ.. κομματάρα! Στη σελίδα που έβαλες, δυστυχώς βγάζει ότι δεν υπάρχει το προϊόν :(

Και τρίτον μου θύμησες Μanu Chao, που αγόρασα το πρώτο τους cd, κάτι Χριστούγεννα μετά απ' τα κάλαντα αφού είχα μαζέψει λεφτά, μαζί με ένα cd των Νomads!! Πω πω, τρελούτσικη μουσική, πλάκα είχε!!
Και τώρα που είπες για Manu Chao, έχεις ακούσει διασκευή του Robbie Williams, σε King Of The Bongo?

sofia είπε...

Ναι, τα νιαουρίσματα της Λίας Βίσση στους τίτλους της σειράς: ουά ουά ουά ουά ουά ουά ουά ουά!!!

Να σε ρωτήσω επιτέλους, τι όργανο παίζεις; Εγώ κλασική κιθάρα, αλλά μη φανταστείς τπτ το εξαιρετικό. Για παρείστικες καταστάσεις καλά είναι...

Όσο για τον J. Lennon, έχω να πω τόσα πολλά, γι΄αυτό δε θα πω τπτ. Μόνο το εξής: μικρότερη τους τοίχους του δωματίου τους είχα περάσει με τη γνωστή αφισσο-ταπετσαρία (τα γνωστά δώρα της Κατερίνας, της σούπερ-Κατερίνας και του Αφισσοράματος). Βεβαίως, αν και την τρέλα αυτή την άφησα πίσω, ακόμα δεξιά πάνω από το ρολόι του τοίχου στέκουν τα γνωστά γυαλιά με το οικείο χαμόγελο!

Και το σημείο που φανερώνει ότι είμαι μεγαλύτερη από εσένα είναι ότι τα τραγούδια του Θεοτοκάτου τα θυμάμαι από τις διαφημίσεις του star, δλδ 3 με 4 χρόνια πριν τα μεξικάνικα, τα οποία εξαρχής απαξιούσα και θαρρώ πως από αυτή τη σειρά που ανέφερες έγιναν μόδα για τους εφήβους. (τώρα έχουμε περάσει στην εποχή της ετ1, κάτι φλορισιέντας ή κάπως έτσι)

Όχι δεν κατηγορώ κανέναν. Απλά εγώ είχα περάσει από "Γυμνάσιο Ντεγκράσι" αμερικάνικο, "τάξη 2β" γαλλικό, "πριν χτυπήσει το κουδούνι" επίσης αμερικάνικο" και τόσα άλλα εφηβικά κατασκευάσματα και μετά από τόσους υπότιτλους πώς να αντέξω τη μεταγλώττιση, πες μου!

Lyric Person είπε...

Στη φιλαρμονική παίζω κλαρινέτο (ναι, οκ, ή αλλιώς κλαρίνο, αλλά το λέω κάπως πιο αριστοκρατικά, άλλο επίπεδο.. :p )
Πήγαινα και σε ωδείο και είχα μάθει κλασική κιθάρα επίσης, όμως κι εγώ μην φανταστείς κάτι το εξαιρετικό, έχω να την πιάσω κάτι χρόνια και την έχω ψιλό-ξεχάσει.
Lol, καλά το αφισόραμα δεν ήταν σαν την super ή την απλή Κατερίνα, είχε και γιγαντοαφίσες που τα έσπαγαν μαζί με τα αφιερώματα!
Όσο για τα μεξικάνικα, έλα τ' αδικείς, είναι ότι ο Σερφελής σε ανάμειξη με Φώσκολο..περνούσε καλά ή ώρα, δεν μπορείς να πεις..Miss Older! :p

sofia είπε...

Ε, όχι και miss older!
Snif, snif...
:(